Transfernieuws

'Dortmund klopt aan bij Ten Hag en wil linksbuiten op huurbasis overnemen'

'Dortmund klopt aan bij Ten Hag en wil linksbuiten op huurbasis overnemen'

16-01-2023 17:04

Borussia Dortmund is in de markt voor Anthony Elanga. Die Schwarzgelben zouden de linksbuiten graag op huurbasis van Manchester United will overnemen.

De eerste berichtgevingen rondom de interesse waren afkomstig van talkSPORT en transferexpert Fabrizio Romano heeft de geruchten inmiddels bevestigd. Elanga zou een overstap naar Duitsland wel zien zitten. Naast Dortmund zou ook Everton geïnteresseerd zijn in een tijdelijke overname. Elanga staat achter Marcus Rashford in de pikorde en lijkt meer speeltijd te verlangen.

Elanga zou bij een dergelijke overstap op sportief vlak wel flink inleveren. Manchester United staat inmiddels slechts één punt achter nummer twee Manchester City, terwijl Dortmund zesde staat in de Bundesliga. De achterstand op koploper Bayern bedraagt negen punten. Elanga verruilde in 2014 de jeugdopleiding van Malmö voor die van Manchester United en is daar sindsdien actief als aanvaller. Het contract van Elanga loopt in 2026 af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!