Nieuws

Tadic: 'We begonnen heel slecht en hadden ook helemaal niets in te brengen'

Tadic: 'We begonnen heel slecht en hadden ook helemaal niets in te brengen'

15-01-2023 07:45

FC Twente liet het zaterdagavond na om drie punten mee te nemen uit Amsterdam. Ajax-aanvoerder Dusan Tadic zag zijn ploeg ondermaats voetballen in de Johan Cruijff Arena en nam naderhand geen blad voor zijn mond.

Twente begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de eerste tien minuten meerdere kansen op de openingstreffer. Het overwicht lag duidelijk bij de bezoekers zag ook Tadic. "We begonnen echt heel slecht", analyseert Tadic bij ESPN. "De eerste twintig minuten hadden we helemaal niets in te brengen. We hebben niet genoeg op het niveau van Ajax gespeeld. We moeten allemaal veel meer geven. Twente kreeg een paar kansen en als wij de bal hadden, verloren we die snel omdat we stomme keuzes maakten."

Na de rode kaart van Devyne Rensch veranderde het spelbeeld volgens Tadic. "Daarna zijn we meer gaan verdedigen en hebben we geprobeerd om de nul te houden. En dan probeer je zelf een kans te krijgen om te scoren." Volgens de aanvoerder moet zijn ploeg beter begrijpen wat het inhoudt om voor Ajax te spelen. "We moeten er trots op zijn om hier te spelen want we hebben de mooiste baan. We hebben een vol stadion met supporters. We moeten hen plezier geven in plaats van nerveus zijn. De resultaten komen dan vanzelf."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!