Nieuws

Ten Hag blij met multi-inzetbare Weghorst: 'Kan hem in ieder scenario gebruiken'

Ten Hag blij met multi-inzetbare Weghorst: 'Kan hem in ieder scenario gebruiken'

14-01-2023 17:05

Wout Weghorst keek zaterdagmiddag toe hoe zijn nieuwe ploeg Manchester United met 2-1 wist te winnen in de derby tegen Manchester City. De Nederlandse spits vertrok op huurbasis naar Old Trafford en maakte zodoende zijn droomtransfer waar. Erik ten Hag stelt zijn nieuwe aanwinst in verschillende aspecten te kunnen gebruiken.

Ten Hag reageerde na afloop van de Manchester Derby voor de camera's van Viaplay. "Ik kan hem in ieder scenario gebruiken. Ik denk dat Wout bij elke club waar hij is geweest de verrassing was, behalve bij Burnley. Dat was maar een hele korte periode, maar ik volg hem al zijn hele carrière lang. Ik ken hem al vanaf zijn zestiende."

Weghorst heeft meerdere kwaliteiten, zo zegt zijn nieuwe trainer. "Het is een speler die kan scoren, maar op verschillende manieren. Hij kan dat vanuit voorzetten, de omschakeling of positiespel. Daarbij komt ook dat hij echt wat kan toevoegen. Hij heeft een ongelooflijke vechtmentaliteit en ook defensief zeker zijn waarde voor een ploeg."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!