Transfernieuws

Fans kijken uit naar komst Weghorst: 'Als Ten Hag het wil, is het oké voor ons'

Fans kijken uit naar komst Weghorst: 'Als Ten Hag het wil, is het oké voor ons'

12-01-2023 15:03 Laatste update: 15:05
2

Wout Weghorst vertrok donderdag uit Turkije om de medische keuring te ondergaan in Engeland. in #DoneDeal de podcast stelt clubwatcher en The Athletic-journalist Laurie Whitwell dat de fans van Manchester United vrede hebben met de komst van de Nederlandse spits.

Het transferbeleid van United kent de afgelopen jaren de nodige kritiek bij de achterban, maar Weghorst mag van de fans komen. "Het is wel grappig", stelt Whitwell. "De Arnautovic-transfergeruchten zorgden voor veel ophef. Nu is het anders. De fans staan achter Ten Hag en denken: als hij het wil, vinden wij het oké. Weghorst is hongerig en zat eerder al in de Premier League. Hij speelde ook op het WK en mensen konden zien wat voor spits het is. Het is een tijdelijke aanwinst, dus de fans hebben er wel vrede mee."

Weghorst wordt de zoveelste aankoop van boven de 30 jaar. Whitwell stelt dat de fans dat wel zat beginnen te worden. "Over het algemeen zijn de fans alsnog wel uitgeput wat betreft de transferstrategie van United. Weghorst wordt de vierde spits van boven de 30 van de laatste drie jaar. United zou juist moeten zoeken naar een langetermijnoplossing op de spitsenpositie. Alles bij elkaar genomen vinden de fans het voor nu wel prima."

De Nederlandse spits heeft zijn contract laten ontbinden met Besiktas en zal de rest van het seizoen voor Manchester United afmaken. The Red Devils hopen Weghorst al voor het weekend mee te laten trainen en kunnen de spits wellicht inzetten tijdens de Manchester-derby.

In #DoneDeal de podcast praat de redactie van VoetbalPrimeur over de laatste nieuwtjes op transfergebied.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!