Transfernieuws

'Memphis 'wint de race', Atlético zit dicht tegen volledig akkoord aan'

'Memphis 'wint de race', Atlético zit dicht tegen volledig akkoord aan'

12-01-2023 13:36

FC Barcelona en Atlético Madrid zijn het bijna eens wat betreft de overstap van Memphis Depay. De onderhandelingen tussen de twee clubs zijn deze week in een stroomversnelling geraakt.

Volgens het Spaanse Marca geeft Barça zich gewonnen en kan Memphis de overstap maken. De Nederlander wordt voor Los Colchoneros de beoogde opvolger van João Félix, die deze week naar Chelsea FC vertrok. Aanvankelijk leek het erop dat Barça de aanvaller niet wilde kwijtraken, maar de club lijkt van gedachten te zijn veranderd. Het enige wat nog tussen een overstap staat, zou de medische keuring zijn.

Memphis verruilde Olympique Lyon in 2021 voor Barça en was enige tijd belangrijk, maar raakte dit seizoen geblesseerd en zag bovendien Robert Lewandowski de plek van de eerste spits innemen. Trainer Xavi Hernández stelde onlangs nog de Nederlander niet kwijt te willen. Het is de verwachting dat Memphis de komende dagen al kan worden gepresenteerd als speler van Atlético. De band tussen de twee clubs zou zijn hersteld na de terugkeer van Antoine Griezmann bij Atlético. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!