Transfernieuws

'Ajax stuurt scouts naar Frankrijk: verdediger staat 'nadrukkelijk op de radar''

'Ajax stuurt scouts naar Frankrijk: verdediger staat 'nadrukkelijk op de radar''

11-01-2023 15:18 Laatste update: 16:03

Ajax gaat de interesse in Leonardo Balerdi (23) van Olympique Marseille concretiseren. Volgens informatie van Voetbal International sturen de Amsterdammers woensdagavond scouts naar Troyes om de verrichtingen van de verdediger te volgen.

Dan speelt Olympique Marseille namelijk het competitieduel met AS Troyes. VI weet dat Balerdi al langer op het verlanglijstje van Ajax. Vijf jaar geleden werkte de centrumverdediger zijn wedstrijden nog af voor Boca Juniors in zijn vaderland Argentinië en al sinds dat moment heeft hij de aandacht getrokken van de Amsterdamse scouting.

Destijds kwam het nog niet tot een transfer, Balerdi verkaste naar Borussia Dortmund, maar mogelijk gaat Ajax deze winter nog zakendoen. Door de langdurige blessure van linkspoot Ahmetcan Kaplan en het vertrek van Daley Blind is de spoeling achterin uiterst dun geworden. Balerdi zou 'nadrukkelijk op de radar' staan. Naar verluidt is er een transfersom van tien tot vijftien miljoen euro nodig om de mandekker in te lijven.

@voetbalnieuwsvn Is dit de ideale versterking voor Ajax?🧐 #ajax #ajaxamsterdam #balerdi #olympiquedemarseille #lom #argentina #eredivisie #ligue1 #vj #voorjou #vjp #voorjoupagina #fy #fyp #foryou ♬ A moist healing song - Nez Tunes

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!