Serie B-club buigt pas laat voor Inter in Coppa Italia: hoofdrol Buffon (44)

10-01-2023 23:34 Laatste update: 11-01-2023 00:09

Internazionale heeft met pijn en moeite afgerekend met Serie B-club Parma in de Coppa Italia. De Nerazzurri hadden een verlenging nodig tegen de ploeg van doelman Gianluigi Buffon. Verdediger Francisco Acerbi groeide uit tot matchwinner: 2-1.

Bij de aftrap had Inter een flink Eredivisie-tintje: Andre Onana, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries begonnen allen vanaf de eerste minuut. Het waren de bezoekers die brutaal de leiding pakten in het Stadio Giuseppe Meazza. Een zondagsschot van Stanko Juric zeilde op fantastische wijze in de kruising: Onana was volslagen kansloos.

De gastheren moesten dus in de achtervolging en het zag er lange tijd naar uit dat Inter niet ging slagen in die missie. Parma hield knap stand, maar moest in de 88ste minuut toch buigen voor de aanvalsdrift van de Milanezen. Buffon was volstrekt kansloos op een pegel van Lautaro Martínez. Nog voor het sluiten van de markt leek Inter alsnog met de zege aan de haal te gaan, maar de 44-jarige goalie had een geweldige redding in huis op een inzet van Edin Dzeko.

In de 110e minuut kwam de overwinning er alsnog voor de thuisploeg. Buffon verwerkte een bal niet optimaal, waarna Acerbi vanaf de rand van het strafschopgebied knap raak kopte. In het restant van de wedstrijd kwam de overwinning niet meer in gevaar, waardoor Inter zeker is van de kwartfinale in het toernooi om de Coppa Italia.