Nieuws

Tienerdroom is werkelijkheid: Weghorst mag zich officieel speler van United noemen

Tienerdroom is werkelijkheid: Weghorst mag zich officieel speler van United noemen

13-01-2023 22:02 Laatste update: 31-01-2023 21:03

De tienerdroom is verwezenlijkt: Wout Weghorst mag zich spits noemen van Manchester United. De 30-jarige aanvaller verblijft minimaal tot het eind van het seizoen op Old Tafford.

Met Weghorst heeft Erik ten Hag dan eindelijk zijn gewenste aanvaller binnen. De Nederlandse manager was druk op zoek naar een vervanger van de naar Al Nassr vertrokken Cristiano Ronaldo en heeft deze in zijn landgenoot nu gevonden.

Weghorst komt over van Besiktas, de club waaraan hij werd verhuurd door Burnley. De voormalig spits van FC Emmen, Heracles Almelo, AZ en VfL Wolfsburg wordt nu opnieuw verhuurd aan The Mancunians, die op hun beurt drie miljoen euro aan de Turkse topclub en 4,5 miljoen euro aan Burnley betalen. Volgens Fabrizio Romano is er geen optie tot koop opgenomen in het contract. 

De spits speelde dit seizoen achttien wedstrijden voor de Turkse topclub, waarin hij negen keer tot scoren kwam en vier assists gaf. Ook op het WK bewees de spits van waarde te kunnen zijn in de internationale top. Door twee goals van de aanvaller wist het Nederlands elftal het Argentinië tot en met een strafschoppenserie lastig te maken.

De Oranje-international zal nog even moeten wachten op zijn debuut. Ten Hag liet op de persconferentie in aanloop naar de kraker tegen Manchester City weten dat de aanvaller nog niet beschikbaar is. 

In de podcast The King of Manchester van VoetbalNieuws wordt de transfer van Weghorst uitvoerig besproken. Luister hem hier: 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!