Nieuws

Maatregelen tijdens Klassieker: Veiligheidsnetten en wellicht lege tribunes

Maatregelen tijdens Klassieker: Veiligheidsnetten en wellicht lege tribunes

10-01-2023 08:27 Laatste update: 08:38

Tijdens De Klassieker, die 22 januari wordt gespeeld tussen Feyenoord en Ajax, worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen in De Kuip. Zo worden veiligheidsnetten geplaatst en blijven sommige delen van de tribune mogelijk zelfs dicht.

Rijnmond weet dinsdag te melden dat het plan doorgaat. 'Dat de netten er gaan komen is zeker, hoe dat eruit gaat zien nog niet niet. Daarover is de club onder andere nog in gesprek met ESPN, de tv-zender die de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft', schrijft het Rotterdamse medium. Vanwege de onduidelijkheid over de locatie van de netten is de kaartverkoop nog altijd niet van start gegaan.

Het plaatsen van netten kan ook gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van tribunes. 'Als er netten rondom het hele veld worden geplaatst kan dat wellicht van invloed zijn op de bezetting van vak Z. Mogelijk is dit vak, dat de gehele lange zijde langs de gracht op de Olympiatribune bevat, niet of slechts gedeeltelijk beschikbaar voor supporters', wordt geschreven.

Supportersvereniging FSV de Feijenoorder baalt van het besluit om netten te plaatsen. "Wij willen gewoon voetbal zien zonder netten", stelt voorzitter Kees Lau. "Wij zijn daar helemaal niet voor. Je kan het als club niet maken om vanwege geruchten een vak leeg te houden. Dat is in alle jaren dat we tegen Ajax spelen nog nooit voorgekomen."

Feyenoord wil met de netten voorkomen dat voorwerpen op het veld worden gegooid. De club houdt door de fanatieke achterban vaak een boete over aan Europese duels. De netten werden voor het eerst gebruikt in 2016, toen Feyenoord tegenover Manchester United stond. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!