Nieuws

Maduro ziet mogelijk probleem met Rulli: 'De coaching van achteruit is belangrijk'

Maduro ziet mogelijk probleem met Rulli: 'De coaching van achteruit is belangrijk'

09-01-2023 12:43

Hedwiges Maduro twijfelt of Gerónimo Rulli zich geruisloos in de basis van Ajax zal voetballen. De doelman kwam vorige week over van Villarreal CF, maar zal op sommige vlakken nog moeten verbeteren. 

De voormalig Ajax-speler laat zich bij ESPN uit over de aanwinst van de Amsterdammers. "Voetballend is hij erg goed, vind ik. Dat moest hij ook veel bij Villarreal doen. Ik snap wel dat ze bij hem terecht zijn gekomen." Een plotse wissel van Remko Pasveer kan Ajax wel eens pijn doen, denkt Maduro. "Pasveer heeft dit seizoen iets minder gekeept dan vorig seizoen. Toen was hij echt uitstekend, dit seizoen iets minder. Hij is wel nog heel belangrijk in het coachen van de verdediging, ook in een bepaalde taal."

Maduro vraagt zich af of een mogelijke taalbarrière in de weg zal staan tussen Rulli en de verdediging van Ajax. "'In het verdedigen, waar ik Ajax sowieso al kwetsbaar in vind, is de coaching van achteruit super belangrijk. Genoeg werk nog aan de winkel bij Ajax, in elke laag", meent de oud-voetballer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!