Nieuws

AZ lijkt eindelijk keepersprobleem op te lossen met Australische WK-doelman

AZ lijkt eindelijk keepersprobleem op te lossen met Australische WK-doelman

08-01-2023 13:42

Mathew Ryan lijkt de keepersproblemen bij AZ op te gaan lossen. De Alkmaarders zijn in verregaande onderhandeling met FC Kopenhagen, meldt VoetbalPrimeur.

AZ probeerde eerder Tomáš Vaclik en Sean Johnson aan zich te binden, maar beide transfers vonden geen doorgang. Met Ryan lijkt het wél de goede kant op te gaan. De Australische doelman zou al onderweg zijn naar Alkmaar, al zou de transfer nog niet volledig in kannen en kruiken zijn. In het contract van de doelman staat een afkoopclausule van 500.000 euro. AZ zou bereidt zijn dit bedrag op tafel te leggen en de keeper te verleiden met een overstap naar de Eredivisie.

Met het aantrekken van Ryan hoopt AZ dan eindelijk een nieuwe keeper vast te leggen. De club uit de Zaanstreek moest door de blessure van Sem Westerveld en de verhuur van Peter Vindahl Jensen op zoek naar een nieuwe doelman. Vaclik leek de beoogde aanwinst, maar kwam door een schouderblessure niet door de medische keuring. New York City FC ging niet akkoord met het aanbod van AZ voor Johnson.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!