Nieuws

Bosvelt bevestigt: Go Ahead Eagles deed poging om Nigel de Jong te contracteren

Bosvelt bevestigt: Go Ahead Eagles deed poging om Nigel de Jong te contracteren

08-01-2023 12:51

Technisch manager Paul Bosvelt erkent dat Go Ahead Eagles geprobeerd heeft om Nigel de Jong aan te trekken. De oud-international zou zijn loopbaan moeten afsluiten in Deventer, maar van een overstap kwam het nooit.

De Jong werd eerder deze week gepresenteerd als directeur topvoetbal bij de KNVB. "We hebben het vorig seizoen geprobeerd, maar dat is niet gelukt", vertelt Bosvelt bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Niet als directeur, maar als speler. Dat was wel grappig geweest. Ik denk dat De Jong een prima visitekaartje is voor de KNVB Het was een verrassende benoeming, maar ik vind het interessant."

Sjoerd Mossou, die ook aanwezig was in het programma, vindt de benoeming tot directeur een interessante keuze van de KNVB. "Managers heeft de KNVB genoeg, maar hebben ze ook topvoetbal in huis? Eigenlijk niet. Ik vind het goed dat ze nu iemand hebben die het gras kent en in de absolute top gewerkt heeft en ook het netwerk heeft. De Jong heeft bij de grootste clubs gespeeld en kent internationaal veel mensen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!