Nieuws

'Barça-banneling valt negatief op bij Leipzig door sterallures'

'Barça-banneling valt negatief op bij Leipzig door sterallures'

20-12-2021 10:52 Laatste update: 11:52

Ilaix Moriba heeft bij zijn nieuwe werkgever RB Leipzig nog weinig potten weten te breken. Afgelopen zomer vertrok de achttienjarige middenvelder bij FC Barcelona, maar zou wegens zijn houding in de winter alweer naar een nieuwe werkgever uit mogen kijken.  

BILD verzekert dat de jongeling zich uit de hoogte gedraagt bij Leipzig. 'De nieuwkomer van Barcelona kwam met veel tamtam binnen. Hij valt vooral op door zijn gedrag, als hij bijvoorbeeld druiven naar de massagetafel laat bengen', schrijft het Duitse medium. De krant veronderstelt dat de Duitsers niet onwelwillend tegenover een (tijdelijk) afscheid van Moriba staan. 

Bij voormalig Barcelona-trainer Ronald Koeman stond de jongeling er in eerste instantie goed op. De Nederlandse oefenmeester zag een belangrijke rol voor Moriba weggelegd bij Barcelona in de toekomst en wilde het talent langer aan zich binden. De Guinese-Spaanse speler weigerde echter bij te tekenen, waarop hij afgelopen zomer transfervrij naar RB Leipzig vertrok, aangezien zijn contract medio 2021 afliep.  

Tot nu toe kwam de Spaans-Guinese middenvelder niet verder dan zes invalbeurten. De spelersgroep zou volgens BILD al eerder geklaagd hebben over de attitude van Moriba. Mogelijk biedt de nieuwe hoofdtrainer soelaas voor de voetballer. Domenic Tedesco is aangesteld als opvolger van de ontslagen Jesse Marsch. Onduidelijk is wat zijn plannen zijn met de talentvolle voetballer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!