Nieuws

Manchester City boekt krappe overwinning op Chelsea dankzij trefzekere Mahrez

Manchester City boekt krappe overwinning op Chelsea dankzij trefzekere Mahrez

05-01-2023 22:54 Laatste update: 23:01

Manchester City heeft de kraker tegen Chelsea winnend afgesloten. The Citizens wonnen op Stamford Bridge met 0-1 dankzij een treffer van Riyad Mahrez.

Bij City verscheen onder meer Nathan Aké aan de aftrap van de topper. Aan de kant van Chelsea stond Hakim Ziyech weer eens in de basis. Na een prachtig eerbetoon voor de overleden voetballegende Pelé kon de kraker van start gaan. Chelsea kreeg al vroeg de nodige tegenslagen te verwerken, binnen het half uur moesten Christian Pulisic en Raheem Sterling het veld verlaten met blessures. Ondanks de vele wijzigingen nam Chelsea het initatief in de wedstrijd, al kwam het niet tot grote uitgespeelde kansen. Op slag van rust kreeg Erling Haaland zijn eerste momentje, maar de Noorse spits schoot naast.

In het tweede bedrijf wilde Pep Guardiola een ander City zien en dus greep de oefenmeester in. Manuel Akanji en Rico Lewis kwamen binnen de lijnen voor Kyle Walker en João Cancelo. City schoot uit de startblokken en was via Aké erg dichtbij de openingstreffer. De Oranje-international zag zijn kopbal echter op de lat belanden. Na een uur spelen was het wel raak voor The Citizens. Mahrez tikte op aangeven van Jack Grealish binnen en zorgde voor de 1-0. In de blessuretijd kreeg Lewis Hall nog de kans op de 1-1, maar Chelsea wist niet meer gelijk te maken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!