Gakpo-loos Liverpool onderuit bij Brentford, Klopp wisselt Van Dijk al bij rust

02-01-2023 20:24 Laatste update: 20:29

Liverpool heeft zijn eerste puntverlies geleden van de tweede seizoenshelft. Brentford was met 3-1 te sterk voor The Reds, dat nog zonder Cody Gakpo speelde.

Met Cody Gakpo op de tribune was het Liverpool dat in de openingsfase domineerde. Al snel leek de ploeg van Jürgen Klopp op voorsprong te komen. Vrigil van Dijk miste een bijna niet te missen kans, waar ook de redding van Brentford-doelman David Raya niet onbenoemd mag blijven. De Oranje-captain deed dit weliswaar vanuit buitenspelpositie. Even later leken The Reds alsnog op voorsprong te komen. Na een schitterende steekpass van Mohamed Salah kwam Darwin Nùñez oog in oog met Raya. Die omspeelde hij, maar trof daarna een verdediger op de doellijn. Weer wilde het dus niet lukken voor de veelbesproken Uruguayaan.

Na de misser van Nùñez zakte Liverpool ver weg. Eerst was het Bryan Mbeumo die één op één werd gezet met Alisson Becker, maar die wist redding te brengen. Eve later was het toch raak voor The Bees. Na een hoekschop was het Ben Mee die de bal binnen leek te koppen, maar het was Ibrahima Konaté die zijn eigen doelman ongelukkig passeerde. Na de voorsprong kreeg Yoane Wissa een hoofdrol. De vervanger van Ivan Toney scoorde twee keer vanuit buitenspel positie, maar vlak voor de rust was het drie keer scheepsrecht. Na een goede kopbal werd Alisson voor de tweede keer gepasseerd.

Het piepte en het kraakte bij Liverpool, zo zag ook Klopp. De Duitse manager besloot rigoureus in te grijpen en drie keer te wisselen, waaronder captain Van Dijk, die even later met een lang gezicht werd gespot op de bank. Toch leek het er op dat de ingreep van Klopp zijn vruchten af worp. Zo’n vijf minuten na rust maakte Alex Oxlade-Chamberlain de aansluitingstreffer, na een voorzet van Trent Alexander-Arnold.

Na de goal kreeg Liverpool een opleving maar keek het vooral naar Alexander-Arnold, die met zijn voorzetten vanaf rechts moest komen. The Reds kregen niet echt grote kansen meer, waarna Brentford vijf minuten voor tijd de genadeklap uitdeelde. Na een goede crosspass van Christian Nørgaard was Mbeumo slimmer dan Konaté. De Kameroener gooide de wedstrijd in het slot.

Door de verliespartij van Liverpool is de top vier nu weer verder uit zicht. Manchester United heeft een wedstrijd minder gespeeld en komt morgen in actie tegen Bournemouth AFC. Bij een winstpartij van de ploeg van Erik ten Hag is het verschil weer zeven punten.