Wedstrijdverslag

Ten Hag sluit 2022 in stijl af: gepasseerde Rashford helpt United aan zege

Ten Hag sluit 2022 in stijl af: gepasseerde Rashford helpt United aan zege

31-12-2022 15:23 Laatste update: 15:35

Manchester United en Erik ten Hag hebben 2022 met een goed gevoel afgesloten. Uitgerekend de om disciplinaire redenen gepasseerde Marcus Rashford groeide als invaller uit tot matchwinner tegen Wolverhampton Wanderers: 0-1.

Veel ogen waren de laatste weken gericht op Rashford, die zowel bij Manchester United en het Engelse nationale elftal liet zien in bloedvorm te verkeren. Om niet bekende redenen besloot Ten Hag de spits echter voor het treffen met The Wolves op de bank te zetten. De Nederlander wilde voorafgaand aan het duel weinig kwijt over de precieze oorzaak van de reservebeurt, maar dat het een disciplinaire straf betrof, werd wel duidelijk. 

In een gezapige eerste helft hadden The Mancunians het lastig met de rode lantaarndrager in de Premier League. Een grote kans was niet besteed aan - de ten faveure van Rashford in de basis begonnen - Alejandro Garnacho en ook Antony hielp een levensgrote mogelijkheid om zeep op slag van rust. 

Rashford bezorgt United zege

In de tweede helft achtte Ten Hag de tijd rijp om Rashford alsnog in te brengen voor de jonge Argentijn en die zet bleek een gouden greep. Uit het niets leek de ploeg van manager Julien Lopetegui op voorsprong te komen uit een vrije trap van Rúben Neves. David de Gea had echter een katachtige reflex in huis op de geweldige inzet van de Portugees. 

United kwam daarmee goed weg. Even later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Rashford ontving de bal in het vijandelijke zestienmetergebied, kapte een aantal tegenstanders uit en schoot hard raak in de korte hoek: 0-1. Die treffer bleek goud waard. In de slotfase van het duel leken The Red Devils nog op een 0-2 voorsprong te komen via andermaal Rashford, maar de aanvaller bleek hands te hebben gemaakt. 

Dankzij de overwinining sluit Manchester United het kalenderjaar als nummer vier af met 32 punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!