Nieuws

Schreuder gelooft in Europa League-titel met Ajax: We zijn nog in opbouw

Schreuder gelooft in Europa League-titel met Ajax: "We zijn nog in opbouw"

30-12-2022 15:32 Laatste update: 15:35
1

Alfred Schreuder denkt dat Ajax een serieuze kanshebber is om een gooi te doen naar de eindzege in de Europa League. Dat vertelt de trainer van de Amsterdammers in een video-item van Voetbal International.

Ajax stroomt als nummer drie uit de Champions League door in de tussenronde van de Europa League, waarin het gekoppeld werd aan de Duitse stuntploeg Union Berlin. "Voor ons is het een heel mooie uitdaging", zegt Schreuder tegen het weekblad. "We zijn nog steeds in opbouw en zoekende. We zijn de ene keer wat beter en de andere keer wat minder. Dat zie je aan alles, dat komt ook door de vele wisselingen."

Met wisselende resultaten in de competitie en de vrij kansloze uitschakeling in de Champions League is de stemming in Amsterdam weleens beter geweest. Desalniettemin verwacht Schreuder veel van Ajax in het tweede toernooi van Europa. "Ik heb er een goed gevoel over dat wij ver kunnen komen in Europa."

Andere mening Slot en Steijn

Collega's Arne Slot en Maurice Steijn worden ook gevraagd de winnaar van de Europa League te voorspellen en gaan allebei voor FC Barcelona. "Die hebben een selectie die veel te goed is voor de Europa League en gewoon Champions League had moeten spelen", denkt Slot. "Ze hebben zo onwaarschijnlijk veel kwaliteit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!