Nieuws

Nijkamp nieuwe technisch directeur: In de winter selectie versterken

Nijkamp nieuwe technisch directeur: "In de winter selectie versterken"

17-12-2021 14:34 Laatste update: 15:02

Gerard Nijkamp is aangesteld als de nieuwe technisch directeur van Sparta.  De 51-jarige bestuurder volgt de onlangs opgestapte Henk van Stee op.  

Sparta maakt het nieuws bekend via de clubsite. Nijkamp was eerder de technisch eindverantwoordelijke bij PEC Zwolle. Na dienstverbanden in Qatar, bij de KNVB en FIFA streek de voetbalbestuurder 2,5 jaar geleden neer bij FC Cincinnati in de Major League Soccer van de Verenigde Staten.  

"Na mijn vertrek uit Amerika heb ik bewust de tijd genomen om mijzelf te oriënteren op mijn volgende stap die ik wilde maken. In de afgelopen dagen is het contact met Sparta intensief geweest en werd voor mij de uitdaging, om onderdeel uit te gaan maken van deze mooie club, zeer interessant", reageert de nieuwe td van Sparta enthousiast.  

Nijkamp wil Sparta in de Eredivisie houden en is van plan om in de aankomende transferperiode de selectie van vers bloed te voorzien. "Natuurlijk is handhaving in de Eredivisie het allerbelangrijkste en daar gaan we met elkaar aan werken om de selectie in de winterstop te versterken." 

Algemeen directeur Manfred Laros is in zijn nopjes met de komst van de bestuurder naar Het Kasteel. "We zijn direct op zoek gegaan naar een hernieuwde invulling van de functie van technisch directeur. Gerard Nijkamp stond vanaf het begin direct op onze shortlist en uit gesprekken die wij hebben gevoerd met zowel Gerard zelf als met andere betrokkenen uit het betaald voetbal werden wij bevestigd in onze keuze." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!