Nieuws

Miedema reageert na zware blessure: 'Met een wonder sta ik er misschien'

Miedema reageert na zware blessure: 'Met een wonder sta ik er misschien'

22-12-2022 09:23

Vivianne Miedema geeft de hoop op een WK-deelname niet geheel op. De spits van de Oranje vrouwen raakte deze week zwaar geblesseerd en ligt maandenlang uit de roulatie. 

Miedema was woensdag aanwezig op het Sportgala van de NOS en sprak kort over haar teleurstellende blessure. "Als er een wonder gebeurt, dan sta ik er misschien. Maar ik ga er niet van uit", liet de aanvalster weten aan de NOS. Het WK vrouwen begint op 20 juli 2023, maar de kans is groot dat Miedema tegen die tijd nog niet voldoende hersteld is.

De spits van Arsenal liep in de Champions League-wedstrijd tegen Olympiquue Lyonnais een zware knieblessure op: de voorste kruisband van de linkerknie werd gescheurd. Normaliter duurt het herstel zes tot negen maanden. "Het gaat heel lang duren. Als het goed is, word ik begin januari geopereerd. En van daaruit moet ik kleine stapjes zetten. Ik hoop begin volgend seizoen weer fit te zijn. Het WK? Dat is niet realistisch. Natuurlijk wil ik heel graag naar het WK. Maar ik hoop dat ik hierna nog een aantal jaar mag doorgaan met voetballen en het brengt dan gewoon zo’n groot risico met zich mee."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!