Opvallend: Di Maria beschikte over voorspellende gave vlak voor aanvang WK-finale

21-12-2022 16:40

Ángel Di Maria blijkt over een voorspellende gave te beschikken. De Argentijn stuurde voorafgaand aan de WK-finale een verrassend appje waarin bleek dat hij blaakte van het zelfvertrouwen.

'Maak je maar klaar om te gaan feesten, ik ga een doelpunt maken en we worden kampioen', was de tekst die Di Maria vlak voor de eindstrijd tegen Frankrijk naar zijn vrouw sturen. Uiteindelijk bleek dat er niets aan de woorden van de Argentijn gelogen waren: hij scoorde op prachtige wijze de 2-0 en na strafschoppen mochten de Argentijnen de wereldbeker ophalen.

Dat Di Maria vol vertrouwen zat bleek ook uit zijn spel. De 33-jarige buitenspeler begon iets wat onverwacht aan de linkerkant, maar speelde rechtsback Jules Koundé vooral de eerste helft helemaal dronken. Na ruim zestig minuten zat de wedstrijd erop voor Di Maria, die de WK-finale zijn laatste wedstrijd uit de imposante interlandcarrière mag noemen.