Nieuws

'Franse verrassing in de maak: Deschamps traint met Thuram in de basis'

'Franse verrassing in de maak: Deschamps traint met Thuram in de basis'

18-12-2022 08:26 Laatste update: 09:02

Didier Deschamps staat wellicht voor een opvallende keuze in de WK-finale. Op de laatste training voorafgaande aan de wedstrijd trainden de Fransen met Marcus Thuram in de aanvalslinie in plaats van Olivier Giroud.

L’Équipe zag tijdens de avondtraining dat Kylian Mbappé centraal in de punt van de aanval stond. Op de flank nam Thuram plaats waardoor er voor Giroud geen plek was in het elftal. In deze formatie speelde Les Bleus ook al in de tweede helft tegen Marokko. Mocht de bondscoach er voor kiezen om Giroud op de bank te zetten zou dat een verrassing zijn. In de eerste zes wedstrijden kwam de aanvalsleider al vier maal tot scoren waardoor de topscorerstitel ook nog eens voor het grijpen ligt in de finale.

Een kanttekening die wel gemaakt moet worden is het feit dat Raphaël Varane ook niet in het elftal stond. Ibrahima Konaté en Dayot Upamecano speelden samen centraal achterin, maar de verdediger van Manchester United wordt zondagmiddag in de basis verwacht. Om 16.00 uur trappen Frankrijk en Argentinië af in de strijd om de gouden wereldbeker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!