Nieuws

'Angst voor onrust: Amsterdamse veiligheidsrisicogebieden bij kwartfinale Marokko'

'Angst voor onrust: Amsterdamse veiligheidsrisicogebieden bij kwartfinale Marokko'

09-12-2022 11:40 Laatste update: 11:44

Amsterdam neemt maatregelen voorafgaand aan de kwartfinale tussen Marokko en Portugal van zaterdag om 16.00 uur, meldt Het Parool. Er worden veiligheidsriciogebieden aangewezen om de orde te bewaren uit angst voor ernstige ongeregeldheden.

Komende zaterdag gelden het Mercatorplein, Plein '40-'45 en een deel van de Burgemeester de Vlugtlaan als zogeheten veiligheidsriciogebieden. In die gedeeltes kan er door de politie gefouilleerd worden, bijvoorbeeld naar het bezit van zwaar vuurwerk. Daarnaast staat er een waterkanon klaar, indien de situatie escaleert. Het Parool weet dat er samen wordt gewerkt door de politie met 'jongerenwerkers, straatcoaches en buurtvaders en -moeders'.

Dinsdag schakelde Marokko Spanje uit na strafschoppen en sloeg de vlam in de pan in Amsterdam. Op het Mercatorplein liep de situatie uit de hand en moest de Mobiele Eenheid ingrijpen. Daarbij werden tien mensen gearresteerd. In meerdere steden, waaronder Brussel en Den Haag, is het al meerdere keren onrustig geweest na wedstrijden van het Marokkaanse elftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!