Nieuws

Van Gaal krijgt vragen over toekomst en haalt Advocaat aan: 'Zeg nooit 'nooit''

Van Gaal krijgt vragen over toekomst en haalt Advocaat aan: 'Zeg nooit 'nooit''

08-12-2022 14:19
2

Louis van Gaal kreeg tijdens de persconferentie in aanloop naar Nederland-Argentinië vragen over de toekomst. De bondscoach van Oranje laat de deur voor een nieuwe klus op een kiertje en refereert naar Dick Advocaat.

"In principe zal ik stoppen", begint Van Gaal. "Ik deed dit alleen voor het land Nederland, omdat we in nood zaten. Dat heb ik toen ook gezegd. Je moet nooit 'nooit' zeggen, want wij hebben een goed voorbeeld: Dick Advocaat. Die ken jij waarschijnlijk niet. Die coach is nog ouder dan ik en die heeft laatst nog even een jobje aangenomen. Weliswaar op het tweede niveau, maar als ik een geweldige uitdaging krijg... tenminste, als een land komt waarvan ik denk: dat is een geweldige uitdaging, dan is het mogelijk dat ik wat langer doorga. Ik ben nu 71, ik zie er dan wel uit als een God, maar... kan je dat nog in het Arabisch vertalen? Hahaha, nu moet ik zelf lachen!"

Memphis Depay kreeg de vraag of hij Van Gaal al gevraagd heeft naar zijn toekomst. Die moest hij ontkennend beantwoorden. "Wij respecteren natuurlijk de trainer. Wij zien hem als een sterke, geweldige bondscoach. Iedereen weet wat zijn taak is. Het is belangrijk om als je bij het Nederlands elftal komt, een bepaalde spirit mee te brengen. Zeker bij deze trainer, want hij verlangt veel van ons als trainers. Ik heb hem persoonlijk niet gevraagd wat hij hierna gaat doen. Het is duidelijk dat we hem met z'n alleen een goed toernooi willen schenken als spelersgroep."

Oranje speelt vrijdagavond om 20.00 uur tegen Argentinië. De winnaar plaatst zich voor de halve finale van het WK 2022 in Qatar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s