Nieuws

Van Gaal krijgt lachers op de hand na Di María-vraag: 'Nu zoenen we elkaar'

Van Gaal krijgt lachers op de hand na Di María-vraag: 'Nu zoenen we elkaar'

08-12-2022 13:48
1

Louis van Gaal heeft tijdens de persconferentie gereageerd op de vroegere aantijgingen van Ángel di María aan zijn adres. De bondscoach van Oranje zorgt meteen voor een goede sfeer op de persconferentie met zijn reactie op de uitspraken van de Argentijnse aanvaller.

Di María noemde Van Gaal ooit de slechtste trainer die hij ooit heeft gehad. Van Gaal kreeg de vraag wat hij daarvan vond. "Angel Di María is een heel goede voetballer, die toen ten tijde in Manchester heeft gespeeld en veel problemen had in zijn privé-sfeer", begint de bondscoach. "Er is toen ingebroken bij hem. Dat heeft ook zijn vorm beïnvloed in dat jaar. Dat hij mij de slechtste trainer noemt... hij is één van de weinigen die dat heeft gezegd. Meestal is het andersom. Dat vind ik wel heel erg. Ik vind het niet leuk dat Ángel dat een keer geroepen heeft. Het is niet anders. Een coach moet wel eens beslissingen nemen die niet altijd goed zijn."

"Memphis Depay zat ook bij Manchester. En nu zoenen we elkaar op de mond", grapt Van Gaal, waarna er flink wordt gelachen in de perszaal. "Maar dat gaan we nu niet doen hè. Zo gaat dat in voetbal. Ik heb Memphis gepasseerd voor de finale, dat is niet leuk. Maar geloof mij nou: een trainer doet dat niet zonder reden. Misschien is het een verkeerde beslissing geweest, maar kijk eens hoe we nu met elkaar omgaan. Dat is heel anders. Die kus op de mond wil hij niet, jammer dan, maar ook wel fijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!