Nieuws

'Gakpo moet gewoon het seizoen afmaken bij PSV, club mag De Jong dankbaar zijn'

'Gakpo moet gewoon het seizoen afmaken bij PSV, club mag De Jong dankbaar zijn'

05-12-2022 13:23

René en Willy van de Kerkhof zijn van mening dat Cody Gakpo het seizoen moet afmaken bij PSV. De aanvaller gooit hoge ogen op het WK en kan zomaar in januari vertrekken voor een veelvoud dat in de zomer voor de speler werd gevraagd, weten de oud-voetballers.

De Kerkhofjes spreken over Gakpo in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "PSV mag John de Jong wel dankbaar zijn", lacht René. De voormalig technisch directeur weigerde Gakpo van de hand te doen in de zomer. Dat kostte De Jong zijn baan, maar op sportief gebied kan PSV wel eens heel veel aan Gakpo hebben. "Daar moet de Raad van Commissarissen nog maar eens over nadenken", wordt gesteld over de onenigheid met De Jong. 

Meerdere topclubs zouden inmiddels geïnteresseerd zijn in Gakpo. Namen als Manchester United, Real Madrid en Bayern München gaan in de rondte. "Eerst PSV kampioen maken en van de zomer pas naar het buitenland", zeggen de broertjes echter. "Hij moet eerst PSV de titel bezorgen en Champions League-voetbal. Dat levert ook nog eens miljoenen extra op. Laat hem daarna lekker in zijn luie stoel een nieuwe club uitzoeken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!