Nieuws

Driessen over overvallen op Engelse spelers: 'Van Dijk heeft bewaking thuis'

Driessen over overvallen op Engelse spelers: 'Van Dijk heeft bewaking thuis'

05-12-2022 11:08

Raheem Sterling ontbrak afgelopen zondag toen Engeland in de achtste finales van het WK met 3-0 wist te winnen van Senegal. De buitenspeler verliet het toernooi omdat zijn vrouw en kinderen thuis het slachtoffer werden van een gewelddadige overval. Valentijn Driessen stelt dat het veel vaker voor komt en sprak er al eens over met Virgil van Dijk.

"Ik heb het er met Virgil al voor het toernooi over gehad, want in Engeland komt dit veel vaker voor", aldus Driessen in de Telegraaf-serie Kick-off Qatar. "Zij hebben bijvoorbeeld bewaking thuis. Z'n vrouw en kinderen zijn gewoon hier, maar zij hebben alsnog bewaking. Iedereen weet waar voetballers uithangen, dus dan moet je daar wel op voorbereid zijn."

Het overkwam de familie Sterling dus. De Engelse bondscoach Gareth Southgate weet nog niet of de Chelsea-speler nog zal terugkeren naar Qatar. "Dat weet ik echt niet. Op dit moment is het een situatie waarin hij samen met zijn familie mee om moet gaan. Ik wil hem niet onder druk zetten. Soms is voetbal niet het belangrijkste en komt familie op de eerste plaats."

Engeland speelt komende zaterdag in de kwartfinales tegen Frankrijk. Nederland neemt het een dag eerder op tegen Argentinië. Beide wedstrijden worden om 20.00 uur gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!