Nieuws

Oranje pakt nieuw record met openingstreffer van Memphis tegen de Verenigde Staten

Oranje pakt nieuw record met openingstreffer van Memphis tegen de Verenigde Staten

03-12-2022 17:29

Oranje kwam zaterdag na tien minuten op voorsprong in de achtste finale van het WK. De goal van het Nederlands elftal kende in de opbouw maar liefst twintig balcontacten en dat kwam de afgelopen vijftig jaar niet voor bij Oranje. 

Statistiekenbureau Opta deelt dat sinds het bijhouden van de data het Nederlands elftal niet eerder zoveel balcontacten had in de opbouw naar een doelpunt toe. Het statistiekenbureau heeft de getallen tot 1966 erbij gepakt, in de WK's daarvoor is de data niet accuraat genoeg. 

De aanval van Oranje was een plaatje: Cody Gakpo zette de aanval op en bereikte Denzel Dumfries aan de linkerkant. De vleugelverdediger trok de bal terug in het zestienmetergebied en vond Memphis, die genadeloos uithaalde. Voor Memphis is het de eerste goal in deze editie van het WK. 

Memphis maakte zijn 43ste doelpunt in het shirt van Oranje. De aanvaller is zeven doelpunten verwijderd van het record van Robin van Persie, die op 50 doelpunten staat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!