Nieuws

Pulisic en Gakpo speelden ooit samen: PSV was dicht bij aantrekken WK-ster

Pulisic en Gakpo speelden ooit samen: PSV was dicht bij aantrekken WK-ster

02-12-2022 12:15

Het had niet veel gescheeld of Christian Pulisic had het shirt van PSV gedragen. De WK-ster van de Verenigde Staten trainde mee in de jeugd bij de Eindhovenaren, samen met Cody Gakpo.

In 2013 en 2014 was Pulisic twee keer op proef in Nederland, bij PSV. De Amerikaan ging op stage in Eindhoven en speelde daar onder meer met Gakpo, Armando Obispo en Jordan Teze. "We hadden een heel mooie lichting met onder anderen Gakpo, Obispo en Teze, maar Christian kon moeiteloos met het niveau mee", aldus Rini de Groot, hoofd jeugdscout van PSV destijds tegenover de NOS.

"Hij was een fantastisch mannetje. Introvert, maar hij kon goed voetballen", vervolgt De Groot, die onthult dat PSV de aanvaller graag binnen had willen halen. "Hij kwam in aanmerking voor een Kroatisch paspoort (zijn opa is Kroatisch, red.), waardoor hij op 16-jarige leeftijd bij ons had mogen spelen. Alleen zijn paspoortaanvraag duurde langer en langer, en toen kwam Borussia Dortmund in beeld", besluit de voormalig hoofd jeugdopleiding.

Niet PSV, maar de Duitse topclub ging uiteindelijk met Pulisic aan de haal. Daar brak de Amerikaan door in het eerste, waarna hij een transfer naar Chelsea wist af te dwingen. Met die overgang was zo’n 64 miljoen euro gemoeid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!