Nieuws

'Troef Romero biedt PSV uitkomst, roep om Klaassen en Tagliafico'

'Troef Romero biedt PSV uitkomst, roep om Klaassen en Tagliafico'

13-12-2021 11:48 Laatste update: 11:50

Dat PSV dit weekend als grote winnaar uit de bus kwam, is geen verrassing. De Einhovenaren wonnen op het nippertje op bezoek bij NEC (1-2) en profiteerden daarmee optimaal van het puntverlies van Ajax tegen AZ (1-2 nederlaag) en het 1-1 gelijkspel van Feyenoord op bezoek bij FC Groningen. De ochtendkranten blikken terug op speelronde zestien van de Eredivisie

PSV
Het Eindhovens Dagblad stipt aan dat NEC dicht bij een stunt was tegen PSV. 'Feyenoord en Ajax legden de rode loper uit voor PSV, maar daar lag met het dit seizoen verrassend goed presterende NEC nog een bananenschil op.' Over het wisselbeleid van Roger Schmidt was de krant te spreken. 'Zijn troef was Maxi Romero, die de Eindhovenaren aan drie heel belangrijke punten hielp.' De Telegraaf hekelt het keeperswerk van Joël Drommel en concludeert dat zijn blunder tegen NEC al de derde keer dit seizoen was dat dat de doelman hopeloos de fout in ging. 'Die had dit keer geen fatale gevolgen', wordt vastgesteld.  

Ajax
Valentijn Driessen gaat in zijn column vooral in op de wisselende prestaties van de Amsterdammers. 'Het kan niet zo zijn dat je in de Champions League in zes wedstrijden de maximale score boekt en tegelijkertijd in dezelfde fase in de Eredivisie punten laat liggen tegen FC Twente, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo. En zelfs verliest tegen FC Utrecht en AZ, beide keren nota bene in eigen huis.' De Telegraaf spreekt zelfs van een 'thuiscomplex' voor de hoofdstedelingen en benoemt fijntjes dat de ploeg van Erik ten Hag in 'negen thuisduels dit seizoen al meer verliespunten heeft dan in alle voorgaande Eredivisie-seizoenen onder zijn leiding.' 

'Antony, pingelsensatie in Europa, is in de Eredivisie soms de mekkerende dribbelaar die verongelijkt blijft liggen, huilend om een vrije trap. Dat is de symboliek', schrijft de Volskrant treffend over de teleurstellende prestatie van de Braziliaan. Het Algemeen Dagblad stelt dat Ajax 'onverzettelijkheid' miste en roept op om Davy Klaassen en Nicolás Tagliafico van meer speeltijd te voorzien. De krant ziet Ryan Gravenberch en Daley Blind opnieuw teleurstellen.  

Feyenoord
De kritiek aan het adres van Feyenoord is een stuk milder. Het AD noemt het verlies van Ajax 'een onverwachte meevaller na wéér een gemiste kans'. Trouw was kritischer door het optreden van de Trots van het Noorden en de Rotterdammers een 'parodie op voetbal' te noemen, gezien de teleurstellende prestatie in de eerste helft. De fout van Marcos Senesi wordt aangestipt en het AD concludeert dat het 'momenten zijn die Senesi te vaak overkomen' en noemt Gernot Trauner betrouwbaarder. 'Feyenoord heeft een week voor de Klassieker verzuimd de druk op Ajax maximaal op te voeren', is de conclusie van De Telegraaf. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!