Nieuws

Martínez stapt op als bondscoach van België na uitschakeling op WK in Qatar

Martínez stapt op als bondscoach van België na uitschakeling op WK in Qatar

01-12-2022 18:45 Laatste update: 18:48

Roberto Martínez is donderdag na zes jaar opgestapt als bondscoach van het Belgische voetbalelftal. De Rode Duivels wisten de achtste finales op het WK in Qatar niet te bereiken, waardoor de Spanjaard heeft besloten zijn functie als bondscoach op te zeggen.

Martínez bevestigde dit op donderdagavond op de persconferentie. Hij geeft aan dat hij geen spijt heeft na het mislukte WK. "Het is nooit makkelijk om een match te winnen op een WK. In die eerste match tegen Canada wonnen we, maar waren we onszelf niet. Die tweede match tegen Marokko verloren we verdiend. We waren niet klaar", aldus Martínez op de persconferentie. "Vandaag creëerden we wel veel kansen, dus nee, spijt heb ik niet. We kunnen het WK met opgeheven hoofd verlaten."

"Natuurlijk is uitschakeling in de groepsfase niet genoeg voor België", vervolgt de Spaanse bondscoach. "We wilden doorstoten, maar dat wil elk land. Dit is het beste toernooi ter wereld. Op het WK wonnen we onze drie groepswedstrijden, op het EK ook. Maar toen werden we toch ook uitgeschakeld. Voor mij is het gevoel hetzelfde. Deze manier van verliezen kan ik accepteren."

Het contract van Martínez liep af na het WK in Qatar, maar in de Belgische media werd er al flink gespeculeerd over een contractverlenging. Desondanks heeft de Spanjaard besloten om af te zwaaien als bondscoach van België.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!