Prestatie Wijndal oogst lof: 'Als je Antony uit de wedstrijd speelt...'

Prestatie Wijndal oogst lof: 'Als je Antony uit de wedstrijd speelt...'

13-12-2021 10:15 Laatste update: 11:12
Eredivisie 0 Reacties

Arnold Mühren is onder de indruk van de prestaties van Owen Wijndal. De oud-international roemt het optreden van de linksback in het treffen tussen Ajax en AZ, dat de bezoekers met 1-2 wonnen. De 22-jarige verdediger is zijn Speler van de Week.  

Als rapporteur voor De Telegraaf stelt de 70-jarige voormalig profvoetballer zijn Elftal van de Week samen. De uitblinker deze week was volgens de rapporteur Owen Wijndal. 'Het is bekend dat hij aanvallend verschrikkelijk sterk is. Hij brak een aantal keer door, zag een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd en gaf tegen het einde de assist op de 1-2', begint hij zijn relaas.  

Dat Antony een matige wedsrijd beleefde, schrijft Mühren vooral op het conto van Wijndal. 'Maar hij was ook verdedigend prima. Als je Antony uit de wedstrijd speelt, één van de beste buitenspelers in Europa momenteel: dat is niet veel spelers gegeven', vervolgt de oud-middenvelder. Met het oog op het WK ziet hij de AZ-captain als geduchte concurrent van Daley Blind en Tyrell Malacia.  

In zijn Elftal van de Week is er plek voor drie andere AZ'ers. Op doel staat Peter Vindahl Jensen, die uitblonk met een goede reflex op een inzet van Sébastian Haller. In de verdediging staat Pantelis Hatzidiakos geposteerd. De verdediging straalde onder zijn leiding 'rust' uit, schrijft Mühren. Tot slot zorgde Jordy Clasie dat 'de passlijn prima dicht bleef' en was 'hij erg nuttig dankzij zijn ervaring'. Ondanks de nederlaag is ook Ajax goed vertegenwoordigd met twee spelers: Lisandro Martínez en Ryan Gravenbercht zijn vertegenwoordigd.  

Het Elftal van de Week volgens Mühren: 
Vindahl; Hatzidiakos, Trauner, Martínez, Wijndal; Aursnes, Clasie, Gravenberch; Seuntjes, Pavlidis, Openda; 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie