Opinie

Oranje neergesabeld: 'De resultaten zijn prima, maar het niveau is om te huilen'

Oranje neergesabeld: 'De resultaten zijn prima, maar het niveau is om te huilen'

29-11-2022 23:12
0

Marciano Vink vond het spel van het Nederlands elftal om te huilen tegen Qatar. De analist vindt dat er maar een paar spelers hun niveau halen, maar denkt wel dat er nog veel te winnen valt.

"Bij Nederland valt er nog heel veel te winnen", begon Vink bij het programma WK-Praat op ESPN. Volgens de voormalig profvoetballer staan de verkeerde spelers in het veld. "Je moet gewoon beginnen met de juiste mensen erin zetten die wel de juiste energie brengen, want dit werkt niet. Drie wedstrijden hebben we aangekeken wat ze allemaal deden."

"De resultaten zijn prima, maar het spel is gewoon om te huilen", vervolgt Vink, die toch wel een paar spelers zag die wel hun niveau halen. "De enige die er bovenuit steekt is Gakpo en kort daarachter Frenkie de Jong. Ook Virgil van Dijk vond ik vandaag goed, die deed zijn best."

Ondanks het slechte spel behaald Oranje tegen Qatar de volgende ronde van het WK, als groepswinnaar. Aankomende vrijdag staat de wedstrijd tegen de Verenigde Staten op het programma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie