Wedstrijdverslag

Casemiro schiet Brazilië naar de achtste finales na stug onderonsje met Zwitsers

Casemiro schiet Brazilië naar de achtste finales na stug onderonsje met Zwitsers

28-11-2022 18:53
0

Brazilië heeft maandagavond afgerekend met Zwitserland in het tweede groepsduel. De Goddelijke Kanaries hadden de grootste moeite met de verdedigend stugge ploeg uit Europa, maar kwamen door een treffer van Casemiro in de slotfase alsnog op voorsprong. Het bleef bij 1-0 voor Brazilië, dat daarmee een plek in de achtste finales heeft bemachtigd.

In de openingsfase hield Zwitserland zich goed staande tegenover de Brazilianen en waren de Europeanen zelfs iets sterker. Na het eerste kwartier nam Brazilië echter het heft weer in handen. Toch moest de favoriet voor de WK-titel bijna een half uur wachten voordat de eerste grote kans zich voordeed. Vinícius Jr. reageerde goed op een scherpe voorzet van Raphinha, maar doelman Yann Sommer kon de inzet keren. Het is voor het eerst sinds 1994 dat Brazilië zó laat aan het eerste schot komt.

Het was dan ook logisch dat de eerste helft met de brilstand werd afgesloten. De Zwitsers waren in het slot nog even gevaarlijk, maar Ruben Vargas had te veel tijd nodig in het strafschopgebied van de Brazilianen. Aan het einde van de helft viel het licht nog even uit, maar dat probleem werd snel verholpen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld op en neer gaan, maar leek de Seleção na een uur spelen op voorsprong te komen. Vinícius Jr. werd vrijgespeeld en de speler van Real Madrid schoot beheerst binnen, maar Richarlison bleek eerder in de aanval buitenspel te staan, waardoor de treffer werd afgekeurd. Zwitserland leek stand te houden en de topfavoriet pijn te doen, maar in minuut 82 was het alsnog Brazilië dat toesloeg. Casemiro schoot op de volley heerlijk binnen en zorgde voor de bevrijdende 1-0. 

Brazilië kwam niet meer in de problemen en is daarmee gekwalificeerd voor de achtste finales van het WK. Zwitserland staat er vanwege het gelijke spel tussen Servië en Kameroen er nog steeds goed voor. Brazilië komt op zes punten, Zwitserland blijft op drie punten steken, Servië en Kameroen hebben er beide één.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie