Dubbelslag Kudus goud waard voor Ghana: Son en Zuid-Korea op rand van afgrond

28-11-2022 16:00

Ghana heeft nog alle kans op het bereiken van de achtste finale op dit WK. The Black Stars versloegen in een vermakelijke wedstrijd Zuid-Korea met 3-2. Met twee treffers eiste Ajacied Mohammed Kudus de aandacht op.

Met een 2-0 voorsprong zocht Ghana na 45 minuten voetbal de kleedkamers met een goed gevoel op. De Afrikanen waren op voorsprong gekomen dankzij een vroeg doelpunt van Mohammed Salisu uit de kluts en een treffer van Kudus. De Ajax-smaakmaker liet een scherp aangesneden voorzet van Jordan Ayew zo van zijn hoofd glijden en leek zijn land daarmee al na 34 minuten op rozen te koppen.

In de tweede helft kwam Zuid-Korea wat beter in de wedstrijd. De eerste poging tussen de palen - na 143 minuten (!) - van deze WK-deelname was het direct raak voor de ploeg met sterspeler Heung-Min Son vanaf het begin binnen de lijnen. Gue-Sung Cho wist de schijnwerpers op zich gericht door in de 58ste minuut raak te koppen en herhaalde dat huzarenstukje drie minuten later.

Uiteindelijk was het de op hangend op rechtsbuiten spelende Kudus die uitgroeide tot matchwinner door zeven minuten na de verrassende 2-2 het slotakkoord te verzorgen. De linkspoot werd volledig over het hoofd gezien door de Zuid-Koreaanse defensie. Iñaki Williams behield het overzicht en Kudus schoof rustig binnen: 2-3.

Zuid-Korea drong in het restant van het duel nog aan en dat leverde enkele hachelijke momenten op voor het vijandelijk doel. Met kunst en vliegwerk wisten de Ghanezen de 3-3 te voorkomen. Dankzij de driepunter voor Ghana ligt nog alles open in Groep H. Zuid-Korea moet in het laatste duel winnen van Portugal om uitzicht te houden op het bereiken van de knock-outfase.