Nieuws

Steun voor Infantino brokkelt af: Wij zullen niet op de deze president stemmen

Steun voor Infantino brokkelt af: "Wij zullen niet op de deze president stemmen"

23-11-2022 15:16
1

Gianni Infantino hoeft bij zijn pogingen om herkozen te worden tot FIFA-president niet langer te rekenen op de steun van Denemarken. Het Scandinavische land is het vertrouwen verloren in de Zwitser naar aanleiding van de opheft rondom de OneLove-aanvoerdersband.

Dat vertelt de voorzitter van de Deense voetbalbond (DBU) Jesper Møller woensdag op de persconferentie van de nationale ploeg. De captains van Denemarken, Nederland, Engeland, Duitsland, België, Wales en Zwitserland zouden aanvankelijk op dit WK de OneLove-band dragen, maar zagen daarvan af nadat de KNVB duidelijk maakte dat aanvoerders die tóch met de speciale band het veld op zouden gaan direct een gele kaart krijgen.

"Het is een buitengewone situatie", zegt Møller op het persmoment. "Ik ben niet alleen teleurgesteld, ik ben heel boos. Dat de spelers hieraan moeten worden blootgesteld is compleet onaanvaardbaar. We moeten erop reageren." Sinds 2016 staat Infantino aan het roer als hoogste baas bij de FIFA, maar wat betreft de Denen komt daar in 2023 een einde aan.

Dan staat namelijk de herverkiezing van de bestuurder ingepland. Onlangs werd duidelijk dat zich geen tegenkandidaten hebben aangediend om de strijd met Infantino aan te gaan. "Er is nog tijd. We moeten afwachten of er nog een kandidaat komt. Maar Denemarken zal de huidige president in ieder geval niet steunen", aldus Møller.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie