Nieuws

Hazard windt er geen doekjes om: 'Het is geen geheim, we zijn zwakker dan in 2018'

Hazard windt er geen doekjes om: 'Het is geen geheim, we zijn zwakker dan in 2018'

20-11-2022 09:56 Laatste update: 10:02
1

Eden Hazard stelt dat de Rode Duivels niet zo sterk zijn als op het WK in 2018. De Belg plaats daar wel een kanttekening bij door te stellen dat ze een betere jonge generatie hebben dan vier jaar geleden.

België zakte afgelopen vrijdag nog door het ijs door met 1-2 te verliezen van Egypte. De aanvaller van Real Madrid stelt dat zijn team er in 2018 beter voor stond. "Het is geen geheim. We zijn zwakker dan in 2018", vertelt Hazard tegenover L’Equipe. "Maar we hebben een betere jonge generatie mee dan in Rusland. Alles kan gebeuren. De kwaliteit is er zeker. Vaak in belangrijke wedstrijden maakt die kwaliteit het verschil. Real was niet één van de favorieten voor de Champions League, maar Benzema scoorde de belangrijke doelpunten en Courtois hield alles tegen. Het was een droom."

Hazard stelt dat de individuele klasse bij België ook wel eens het verschil kan gaan maken. "We hebben Kevin (De Bruyne) die behoort tot de top drie in de wereld. We hebben de beste doelman ter wereld. Ik speel al tien jaar met hem samen en heb altijd hetzelfde tegen hem gezegd. We hebben fantastische spelers, maar gezamenlijk is het wat lastiger. Als Romelu (Lukaku) speelt hebben we bijna een garantie op doelpunten. Daarnaast hebben we een geweldige technisch staf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie