Wedstrijdverslag

Feyenoord klopt De Graafschap in oefenduel: 'debuut' Nelson, hoofdrol Dessers

Feyenoord klopt De Graafschap in oefenduel: 'debuut' Nelson, hoofdrol Dessers

06-10-2021 14:51

Feyenoord heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel met De Graafschap gewonnen. Goals van Mikael Johnsen (twee) en Cyriel Dessers leverden een 3-0 eindstand op op Varkenoord.

Feyenoord speelde met een elftal zonder internationals, aangezien die allemaal uitgevlogen zijn naar hun landen, en zonder hoofdtrainer Arne Slot. Assistent Marino Pusic nam de honneurs waar en hij liet Reiss Nelson zijn officieuze debuut voor de Stadionclub maken. De Engelsman, die gehuurd is van Arsenal, pakte geen hoofdrol.

Dat gold niet voor Dessers en Johnsen. Laatstgenoemde verving Nelson in de rust en scoorde in de tweede helft twee keer. Dat deed hij eenmaal op aangeven van de Belgische spits, die in de eerste helft een treffer afgekeurd zag worden maar later in het tweede bedrijf alsnog zelf op het scorebord kwam. Daarmee was de eindstand van 3-0 bereikt.

Opstelling Feyenoord: Jansen; Hall, Valk, Hendriks, Van der Zeeuw (39’ Skogen); Gündüz (46’ Naujoks), Teixeira, ’t Zand (46’ Zitman); Balde (46’ Zahui), Dessers, Nelson (46’ Johnsen).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!