Nieuws

Aké zelfkritisch: Daar wilde ik mijzelf aanvankelijk te veel laten zien

Aké zelfkritisch: "Daar wilde ik mijzelf aanvankelijk te veel laten zien"

16-11-2022 12:51

Nathan Aké heeft nooit getwijfeld of hij zou slagen bij zowel Manchester City als bij het Nederlands elftal. De centrumverdediger snoert zijn criticasters de mond en lijkt af te stevenen op een basisplaats bij Oranje.

Toen in augustus 2020 Manchester City 45 miljoen euro neertelde voor Aké - destijds speler van AFC Bournemouth - vroegen diverse 'kenners' zich af of de stopper goed genoeg zou zijn voor de voetbalmachine van Pep Guardiola. "Je weet nooit hoe het loopt, maar ik heb altijd het volste vertrouwen gehad dat het zou kunnen lukken, eerst in Engeland en later specifiek in Manchester en bij Oranje", zegt Aké tegen het Algemeen Dagblad.

In zijn eerste jaargang kwakkelde de international met blessures en viel hij vaak buiten de basis. "Ik ben eigenlijk overal waar ik kwam moeizaam gestart", relativeert de mandekker. "Bij Manchester City wilde ik mezelf aanvankelijk te veel laten zien. Ik legde mezelf druk op om me te bewijzen omdat ik nog niets had laten zien. Dat werkte niet."

'Druk voel je altijd'

In zijn tweede seizoen gingen de dingen al beter en verscheen hij steeds vaker aan de aftrap. "De wedstrijden verliepen steeds beter. En dan gaat het opeens bijna vanzelf. Dat betekent niet dat ik geen druk meer voel, natuurlijk niet. Die druk voel je bij elke wedstrijd", aldus Aké.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!