Nieuws

Antony kent geen angst: 'In drie jaar van de favela naar Ajax naar United gegaan'

Antony kent geen angst: 'In drie jaar van de favela naar Ajax naar United gegaan'

15-11-2022 15:03

Antony heeft zich in een interview met The Players Tribune uitgelaten over zijn weg naar de top. De aanvaller van Manchester United leefde nog in de favela, totdat Ajax op de stoep stond.

"Mensen denken altijd dat ik lieg als ik dit vertel, maar zelfs na mijn professionele debuut voor Sao Paolo leefde ik nog in de favela", aldus Antony. "Op mijn achttiende sliep ik nog bij mijn vader in bed of zelfs op de bank. We hadden geen andere keuze."

"Een jaar later speelde ik voor Ajax in de Champions League", vervolgt Antony. De aanvaller maakte voor ca. zestien miljoen euro de overstap naar Ajax. "Dat is hoe snel dingen kunnen veranderen. Ik had niet alleen mijn eigen bed, maar er stond ook een Range Rover op de oprit van mijn moeder. Ik zei tegen der: zie je wel, ik zei toch dat ik het zou maken. Toen ik tien jaar was lachte ze, nu moet ze huilen van geluk."

Na twee jaar Ajax stond Manchester United alweer op de stoep voor de Braziliaan. "Ik ben in drie jaar van de favela naar Ajax naar Manchester United gegaan. Mensen vragen me vaak hoe ik het tij zo snel heb weten te keren. Het komt omdat ik geen druk voel op het voetbalveld. Wat is angst? Als je op jonge leeftijd over dode lichamen moet springen om op tijd te komen voor school, dan ben je voor niks bang in het voetbal. Er zijn dingen die ik heb gezien die voetbal-experts alleen maar kunnen inbeelden. Sommige dingen kan je niet uit je hoofd laten verdwijnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!