Nieuws

Meer malaise bij FC Groningen: twee beschonken spelers naar huis gestuurd

Meer malaise bij FC Groningen: twee beschonken spelers naar huis gestuurd

14-11-2022 16:29 Laatste update: 16:36

FC Groningen bevestigde maandag het ontslag van trainer Frank Wormuth, maar heeft ook nog twee spelers terug naar huis gestuurd. Cyril Ngonge en Nordin Musampa arriveerden maandagochtend beschonken op de training en zijn direct teruggestuurd. 

De club bevestigt tegenover VoetbalPrimeur dat zondag een feestje is georganiseerd na de verliespartij tegen Fortuna Sittard. Sommige spelers gingen tot zó diep in de nacht door, dat de volgende ochtend de alcohol duidelijk nog niet was uitgewerkt. 

De naam van Joey Pelupessy ging ook rond in de media als weggestuurde speler, maar de aanvoerder van Groningen trainde gewoon mee. Pelupessy betreurt het dat zijn naam naar voren is gekomen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wilde niet veel kwijt over het incident. "We achtten ze niet in staat om te kunnen trainen", stelt de TD tegenover RTV Noord. "Ik weet niet of ze dronken waren, maar ze waren niet op tijd en ook niet fit genoeg. Ik heb in ieder geval geen controle gedaan."

Het is geen prettig begin van de week voor Groningen, dat als nummer vijftien de winterstop ingaat. Het is nog onduidelijk wie de ontslagen Wormuth gaat opvolgen. Groningen trapt na de winterstop op 8 januari weer af en gaat op bezoek bij Excelsior. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!