Nieuws

Onbegrip voor keeperkeuzes Van Gaal: 'Hebben bij elkaar acht interlands gespeeld'

Onbegrip voor keeperkeuzes Van Gaal: 'Hebben bij elkaar acht interlands gespeeld'

13-11-2022 11:40

Louis van Gaal verraste vriend en vijand door Jasper Cillessen en Mark Flekken thuis te laten voor het WK in Qatar. In de studio van Goedemorgen Eredivisie is er weinig begrip voor de keuzes van de bondscoach. 

Mario Been denkt dat er een gebrek aan ervaring is bij de huidige doelmannen van Oranje. De keuze viel uiteindelijk op Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert. "Als je kijkt naar de drie keepers die nu geselecteerd zijn, hebben ze bij elkaar acht interlands gespeeld en nog nooit zijn ze bij een groot toernooi geweest. Dan zou ik als coach toch kijken naar Cillessen, die wel een groot toernooi heeft gespeeld."

Van Gaal stelde zelf dat Cillessen werd gepasseerd vanwege een slechte vorm, maar Been betwijfelt dat. "Ik zou op zoek gaan naar de echte reden. Die reden is niet dat hij niet in vorm is, want dat zijn de andere keepers ook niet. Hij zou moeilijk om kunnen gaan met een reserverol, wat gebleken is in 2014. Als dat dan de reden is, zeg dat dan. Sportieve argumenten kunnen er niet zijn."

Hans Kraay junior sluit zich aan bij Been en is verbijsterd. "Cillessen en Bijlow zijn in potentie de beste keepers van Nederland. Dus die neem je altijd mee. Er wordt van Cillessen gezegd dat hij niet gezellig zou zijn of niet met teleurstelling om kan gaan. Maar denk je nou echt dat hij de sfeer zou verzieken? Tuurlijk niet man. En Flekken is door Frans Hoek ineens bij Oranje gehaald. Dat was een Van Gaal-keeper. Nu keept hij hartstikke goed bij Freiburg en zit hij er niet meer bij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!