Brentford dankt Toney en stuurt Manchester City met kater de winterstop in

12-11-2022 15:39 Laatste update: 15:44

Manchester City gaat met een zure nederlaag de WK-stop in. The Citizens werden verrast door de Premier League stuntploeg Brentford (1-2). Ivan Toney was met twee doelpunten de grote man voor The Bees

Niet City, maar Brentford was de ploeg die in het begin van de wedstrijd de overhand had. The Bees maakten gebruik van de ruimte die de ploeg van Pep Guardiola weggaf en combineerde er een aantal keer gevaarlijk op los, maar telkens vonden ze Ederson op hun weg. Na een kwartier voetballen was het dan toch raak voor de Londenaren. Toney – ontbrekend in de WK-selectie van Engeland – kopte zijn ploeg naar een verdiende voorsprong.

Na het openingsdoelpunt van Brentford maakte City zichzelf wat meer kwaad. Dat leidde tot een paar hachelijke momenten rondom de zestien van de uitploeg. Arbiter Peter Bankes moest een aantal keer goed nadenken, maar besloot tot twee keer toe om de thuisclub geen strafschop te geven. Vlak voor rust werd het dan toch gelijk. Een verlengde hoekschop van Kevin de Bruyne werd snoeihard binnen gewerkt door Phil Foden.

Na rust was het opnieuw City dat aandrong, maar op één reuzen mogelijkheid van Ilkay Gundogan na werd het niet echt gevaarlijk. Na een goede combinatie van Erling Haaland – die verder een onzichtbare wedstrijd speelde – schoot de Duitser hoog over. Het was de ploeg van Guardiola die aandrong, maar het slotakkoord was toch echt van Brentford. De 98e minuut brak de club uit Londen uit. Na een goede actie van Joshua Da Silva was het opnieuw Toney die op de goede plek stond: 1-2.

Door het verlies gaat City met een slecht gevoel de WK-stop in. Koploper Arsenal krijgt zaterdagavond de kans om uit te lopen. The Gunners moeten wel daar wel voor afrekenen met Wolverhampton Wanderers.