Nieuws

Belgische selectie bekend: geen Origi, Lukaku en Openda wel naar WK

Belgische selectie bekend: geen Origi, Lukaku en Openda wel naar WK

10-11-2022 12:08 Laatste update: 12:52

Roberto Martínez heeft bekendgemaakt welke 26 Rode Duivels hij meeneemt naar het WK in Qatar. De Spanjaard heeft Divock Origi niet nodig voor het eindtoernooi in het Midden-Oosten. Voor de rest zijn er geen grote verrassingen in de selectie, oud-Vitessenaar Loïs Openda maakt onderdeel uit van de spelersgroep.

Qua keepers zijn er geen verrassingen. Martínez kiest voor Thibout Courtois, Simon Mignolet en Koen Casteels. Eerstgenoemde is onomstreden onder de lat bij België en verkeert al langere tijd in uitstekende vorm.

Ook de voormalig Ajacieden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn beide van de partij op het WK. Voor Jason Denayer is er geen plaats. De verdediger staat wel op de standby-lijst van de Rode Duivels. Romelu Lukaku, kwakkelend met blessures en Real Madrid-bankzitter Eden Hazard zijn er ook bij. AC Milan-spits Divock Origi is gepasseerd.

De WK-selectie van België: 
Keepers: Koen Casteels, Thibaut Courtois, Simon Mignolet;
Verdedigers:Toby Alderweireld, Zeno Debast, Leandro Dendoncker, Wout Faes, Arthur Theate, Jan Vertonghen;
Middenvelders: Yannick Carasco, Timothy Castagne, Kevin De Bruyne, Thomas Meunier, Amadou Onana, Thorgan Hazard, Youri Tielemans, Hans Vanaken, Axel Witsel; 
Aanvallers: Michy Batshuayi, Charles de Ketelaere, Jérémy Doku, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens, Löis Openda en Leandro Trossard.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!