Nieuws

Kopzorgen voor Flick in Duitse voorhoede, die Nmecha sowieso ziet afhaken voor WK

Kopzorgen voor Flick in Duitse voorhoede, die Nmecha sowieso ziet afhaken voor WK

09-11-2022 18:32
1

De Duitse bondscoach Hansi Flick maakt donderdag zijn WK-selectie bekend, maar een dag van tevoren wordt duidelijk dat er nogal wat zorgenkindjes zijn. Het gaat dan met name om de voorhoede. Maar liefst drie van de zeven aanvallers uit de voorselectie kampen namelijk met blessures.

Voor Lukas Nmecha kan sowieso een streep door het eindtoernooi in Qatar. De Wolfsburg-spits liep in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund een gedeeltelijke breuk in zijn knieschijfpees op, zo meldt onder meer Bild. Nmecha is een soortgelijke speler als Niclas Füllkrug van Werder Bremen, die daardoor extra mag dromen van een plek bij Die Mannschaft.

Maar ook hij is nog niet helemaal okselfris. Zo moest Füllkrug het duel met Bayern München (6-1 verlies) van afgelopen dinsdag aan zich voorbij laten gaan wegens rugklachten. En alsof dat nog niet genoeg is, is ook Marco Reus nog niet fit. De Dortmund-ster ontbrak tegen Bremen met enkelklachten. De 33-jarige aanvoerder van BVB miste in het verleden al meerdere grote eindtoernooien, waaronder het gewonnen WK van 2014. Trainer Edin Terzic kon nog geen duidelijkheid verschaffen. "Hij is nog niet klachtenvrij en heeft pijn. Verder onderzoek is nodig."

Duitsland is op het WK ingedeeld in poule E, samen met Spanje, Japan en Costa Rica. Op 23 november begint voor hen het toernooi met de wedstrijd tegen Japan. Vier dagen later staat de kraker tegen Spanje op het programma. De poulefase wordt op 1 december afgesloten tegen de Costa Ricanen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s