Nieuws

Sky Sports: Engeland moet het definitief stellen zonder James op het WK in Qatar

Sky Sports: Engeland moet het definitief stellen zonder James op het WK in Qatar

09-11-2022 09:36

Engeland zal het komend WK definitief moeten stellen zonder Reece James. De rechtsback van Chelsea is niet op tijd hersteld van een knieblessure, waardoor Gareth Southgate andere keuzes moet maken.  

Dat meldt Sky Sports. James raakte afgelopen maand geblesseerd aan zijn knie tijdens het Champions League-duel tussen Chelsea en AC Milan. De verdediger besloot daarom naar Dubai te vliegen om aan zijn herstel te werken, maar die moeite is uiteindelijk niet genoeg gebleken.

James is niet de enige geblesseerde Engelse verdediger voor wie het WK aan zijn neus voorbij gaat. Ook voor ploeggenoot Ben Chilwell komt het toernooi in Qatar te vroeg. Daarna heeft Southgate nog twee lastige keuzes te maken. Kyle Walker is herstellende van een liesblessure, terwijl ook Kalvin Philips dit seizoen pas veertien minuten in actie kwam. De kansen op het WK zijn nog niet helemaal over voor het tweetal, maar de kans bestaat dat zij het van afstand mee zullen moeten gaan maken.

Donderdag maakt de Engelse bondscoach zijn definitieve selectie bekend. Op woensdag zullen de selecties van onder meer Frankrijk en België worden onthuld.