Twaalf clubs achtste finale bekend: Ajax treft mogelijk grootmacht

Twaalf clubs achtste finale bekend: Ajax treft mogelijk grootmacht

07-12-2021 23:49 Laatste update: 23:51
Champions League 0 Reacties

Ajax schreef historie door alle zes de Champions League-groepswedstrijden te winnen en de poulefase met achttien punten af te sluiten. De Amsterdammers zijn als groepswinnaar geplaatst voor de knock-outfase van het miljardenbal.  

Elke groepswinnaar wordt bij de loting voor de achtste finale, die op maandag 13 december plaatsvindt, aan een nummer twee gekoppeld. Ajax weet in ieder geval dat het Manchester City, Liverpool, Real Madrid, Bayern München en Manchester United ontloopt in de volgende ronde, omdat zij ook als nummer één eindigden in de poule. Sporting Portugal kan ook niet geloot worden, omdat de Portugezen bij de hoofdstedelingen in de poule zaten.  

Doordat Paris Saint-Germain achter Manchester City eindigde in poule A, is de Franse grootmacht een mogelijke opponent voor de Amsterdammers. Daarnaast is inmiddels duidelijk dat Atlético Madrid en de Internazionale tot mogelijke tegenstanders behoren voor Ajax.  

De virtuele samenstelling van de achtste finales 
Poulewinnaars: Manchester City, Liverpool, AJAX, Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Lille OSC*, Chelsea**. 
Nummers twee: Paris Saint-Germain, Atlético Madrid, Sporting Portugal, Internazionale, FC Barcelona*, Villarreal*, Red Bull Salzburg*, Juventus**.

* = Nog niet zeker van Champions League-overwintering. 
** = Al zeker van Champions League, maar nog niet zeker van zijn plek in de poule. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie