Nieuws

Schotse kranten lovend: 'Ajax zal zichzelf als echte kanshebber zien'

Schotse kranten lovend: 'Ajax zal zichzelf als echte kanshebber zien'

02-11-2022 07:17

De Schotse kranten zijn verrassend lovend over Ajax na de Champions League-zege op Rangers FC (1-3). De Amsterdammers worden gezien als één van de kanshebbers om de Europa League te winnen. 

The Herald legt na afloop vooral de focus op het teleurstellende spel van Rangers. De Schotse club doormaakte de slechtste Champions League-campagne ooit. "Gezien de verschillen in middelen tussen Rangers en Ajax, Napoli en Liverpool was dat misschien niet onverwacht. Maar de frustratie komt doordat Rangers er niet in geslaagd is om fysiek te concurreren. Daarnaast zijn ze ook mentaal stukgemaakt. De wedstrijd tegen Ajax heeft voor alleen maar meer frustratie gezorgd."

The Daily Record stelt dat Ajax een kanshebber is om de Europa League naar zich toe te trekken, ook al werd er vier keer verloren in het miljardenbal. "Ajax heeft zichzelf echter in de Europa League gespeeld en ze zullen zichzelf waarschijnlijk zien als echte kanshebbers. Nadat ze tijdens de zomer onder meer Lisandro Martinez, Antony, Sebastian Haller en Ryan Gravenbach hebben verloren, zijn de Amsterdammers een team in opbouw. Groep A was een maatje te groot voor Ajax, zelfs voor zijn onbetwiste talent."

Het was drie maanden geleden nog hosanna voor Rangers, die PSV in de kwalificatieronde versloegen en zich mochten melden in de Champions League. Nu staan de zaken er anders voor, stelt The Scotsman. "Een zeer zekere augustusavond in Eindhoven lijkt nu wel heel lang geleden. Stiekem zou Van Bronckhorst kunnen wensen dat het nooit was gebeurd. Dit was namelijk weer een lange nacht aan de Europese toptafel voor Rangers."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!