Nieuws

El Yaakoubi wint FIFPRO-award voor maatschappelijke betrokkenheid bij kinderen

El Yaakoubi wint FIFPRO-award voor maatschappelijke betrokkenheid bij kinderen

28-10-2022 18:08

Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi is door de FIFPRO uitgeroepen tot winnaar van de Player Activism Award. Hij krijgt de prijs vanwege zijn inzet voor de Stichting Durf te Dromen. Dat melden de Kralingers vandaag onder meer op hun website.

De internationale spelersvakbond moedigt maatschappelijke betrokkenheid bij spelers enorm aan. Er worden jaarlijks prijzen uitgedeeld in verschillende categorieën om dat te benadrukken. El Yaakoubi was door de Nederlandse spelersvakbond naar voren geschoven als kandidaat.

De stichting zet zich in voor het stimuleren van taalontwikkeling en begeleiding in schoolwerk. Het richt zich op kinderen in de Utrechtse wijk Overvecht. Na een roerige periode is het een mooie blijk van waardering voor de 26-jarige verdediger. Twee weken geleden kwam hij namelijk in opspraak toen hij net als Feyenoorder Orkun Kökçü weigerde om met de OneLove-aanvoerdersband te spelen. Hij wilde de boodschap 'veelomvattender' maken, waardoor hij voor zijn eigen variant koos. Zijn uitleg achteraf kwam hem ook op veel kritiek te staan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!