Van Wolfswinkel bezorgt FC Twente drie punten in slotseconde tegen Cambuur

23-10-2022 16:27

FC Twente is zondagmiddag met de schrik vrijgekomen op bezoek bij SC Cambuur. De ploeg van Ron Jans overtuigde allerminst, maar kwam in de slotseconde alsnog op voorsprong door matchwinner Ricky van Wolfswinkel.

Cambuur schoot uit de startblokken in het thuisduel en zag hoe Silvester van der Water in de eerste minuut op de lat schoot. FC Twente was direct gewaarschuwd, maar de ploeg van Jans kon in het openingskwartier niet overtuigen en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Beide ploegen waren slordig in de opbouw en het duel zat vol met kleine irritaties en fouten aan beide kanten. De ruststand van 0-0 was daarmee ook terecht.

In de tweede helft ging Twente meer nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Na een klein uur werd Ricky van Wolfswinkel ondersteboven gekegeld door João Virginia, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis floot niet voor een strafschop. Twente bleef op zoek naar de openingstreffer, maar had moeite met het stugge Cambuur. Daan Rots loste tien minuten voor tijd een schot op doel, maar trof de paal.

In de slotseconde was het alsnog Twente dat aan het langste eind trok. Van Wolfswinkel zorgde voor de 0-1, waardoor Twente mee blijft doen in de top van de Eredivisie. De achterstand op op nummer vier AZ, dat zondag verloor, bedraagt slechts één punt. Cambuur blijft op plek zestien steken.