Reactie

Hancko prijst collega bij Feyenoord: 'Hij is echt een onderschatte speler'

Hancko prijst collega bij Feyenoord: 'Hij is echt een onderschatte speler'

21-10-2022 20:11

David Hancko is niet meer weg te denken uit de basiself van Feyenoord. De Slowaak speelde zowel als linksback als linker centrale verdediger, maar voor die laatste positie is hij aanvankelijk gehaald. De linkspoot is zeer te spreken over één collega in het bijzonder: Gernot Trauner.

Hancko en Trauner vormen normaal gesproken het centrale duo in de defensie van Feyenoord. In de eerste wedstrijden dat het tweetal samen op het veld stond moesten ze nog erg aan elkaar wennen, maar met de week voelen ze elkaar beter aan.

"De samenwerking met Trauner is heel eenvoudig. Hij is echt een onderschatte speler", begint de Slowaak bij Feyenoord TV, die goed weet wat de kwaliteiten van zowel de Oostenrijker als die van hem zelf zijn. "Hij is erg slim en kalm aan de bal. Hij is de betere kopper en ik ben sneller. Zo kunnen we elkaar goed aanvullen. Dat maakt het zoveel makkelijker."

Of Trauner en Hancko zaterdagmiddag weer samen in het centrum staan, is nog maar de vraag. Laatstgenoemde is fit verklaard voor het duel met Fortuna Sittard, maar speelde de laatste wedstrijden geregeld als linksback.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!